| 57. | The largest dune files are found in |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 58. | The leading state in producing paper is |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 59. | The iron ore mined at Bailadila is mostly |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 60. | The group of minerals chemically containing hydrocarbons is |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 61. | The highest degree of concentration of mineral deposits are found in |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 62. | The ionosphere includes |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 63. | The largest glaciers are |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The largest glacial bodies, ice sheets or continental glaciers, cover more than 50,000 km2 (20,000 mile2). Several kilometers deep, they obscure the underlying topography. Only nunataks protrude from the surface. The only extant ice sheets are the two that cover most of Antarctica and Greenland. These regions contain vast quantities of fresh water. The volume of ice is so large that if the Greenland ice sheet melted, it would cause sea levels to rise six meters (20 ft) all around the world. If the Antarctic ice sheet melted, sea levels would rise up to 65 meters (210 ft). |
| 64. | The groundwater can become confined between two impermeable layers. This type of enclosed water is called |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
