17. | The number of electrons presents in H+ is |
|||||||
Answer: Option A Explanation: H+ is a hydrogen ion, and it is an ion because it LOST an electron. Electrons are negatively charged. When an atom gains electrons it will have NEGATIVE charges. So it has zero electron. |
18. |
|
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
19. | The most important ore of aluminium is |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
20. | The hardest form of carbon is |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
21. |
|
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
22. | The main active constituent of tea and coffee is |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
23. | The most extensive, commercially useful source of thorium as monazite sand occurs in India at |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
24. |
|
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |