65. | The nuclear particles which are assumed to hold the nucleons together are |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
66. | The heat required to raise the temperature of body by 1 K is called |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
67. | The nucleus of a hydrogen atom consists of |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
68. | The most commonly used bleaching agent is |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
69. | The gas present in the stratosphere which filters out some of the sun's ultraviolet light and provides an effective shield against radiation damage to living things is |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
70. | The main buffer system of the human blood is |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
71. | The law which states that the amount of gas dissolved in a liquid is proportional to its partial pressure is |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
72. | The oldest rocks in the earth's crust were once molten, and came from deep inside the earth. The molten rock, called magma, spewed out in volcanic eruptions during the earth;s early life and solidified into hard rock's called |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |