The questions related to tunneling is available in the form of MCQs and in this
section you will find all the important questions.
25. | The following operations are required for tunnelling in rocky terrain : 1. Removing the foul gases |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
26. | For highways, tunnelling is preferred to if the open cut exceeds : |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
27. | Which one of the following methods of tunnelling does not require the use of time bearing : |
|||||||||
Answer: Option E Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
28. | Pick up the mechanical ventilation method used for tunnels from the following: |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
29. | The following operations are generally employed for tunnelling in hard rock. 1. Removing ground water, |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
30. | The following tunnels were constructed in different countries for different purposes : 1. Emperor Claudius built the first Roman tunnel |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
31. | In case of railways, |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
32. | Which one of the following linings is suitable for shield driven tunnels particularly in the subaqueous regions : |
|||||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |