In the following section, you will get different MCQs which are based on
important questions of Advance Surveying.
| 41. | The angle between the plane of the equator and the plane of the ecliptic, is known as obliquity of the ecliptic and its value is |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 42. | The correction for parallax, is |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 43. | The shortest distance between two places measured along the surface of the earth, is |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 44. | International date line is located along |
|||||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 45. | Latitude of a place is the angular distance from |
|||||||||
Answer: Option E Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 46. | The stereo plotting instruments are generally manufactured on the principle of |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 47. | The parallax equation |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 48. | The point on the celestial sphere vertically below the observer's position, is called |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
