In the following section, you will get different MCQs which are based on
important questions of Advance Surveying.
| 9. | The correction applied to the measured base of length L is |
|||||||||
Answer: Option E Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 10. | The necessary geometrical condition for triangulation adjustment, is : |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 11. | The elevation of the star at elongation is obtained by |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 12. | For any star to be a circumpolar star, its |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 13. | The angle between the axis of earth and the vertical at the station of observation is called |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 14. | The position of a heavenly body on the celestial sphere can be completely specified by |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 15. | In a tropical year, the number of sidereal days are |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 16. | If θ and δ be the latitude of a place and declination of a star respectively, the upper culmination of the star will be north of zenith if its zenith distance, is |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
