In the following section, you will get different MCQs which are based on
important questions of Advance Surveying.
| 25. | Pick up the correct statement from the following. The difference between the longitudes of the places is obtained. |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 26. | The relief displacement of a minar 72 m high on photograph is 7.2 mm and its top appears 10 cm away from principal point. The flying height of the camera, is |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 27. | The station which is selected close to the main triangulation station, to avoid intervening obstruction, is not known as |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 28. | If the general ground level of any area is 10% of the flying height, the principal points may be used as the centres of radial directions for small scale mapping even in tilted photograph up to |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 29. | The scale of a vertical photograph of focal length f taken from height of H metres above M.S.L., at a point of reduced level h, is |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 30. | The difference in longitude of two places expressed in time is equal to the difference in their |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 31. | The relation between the air base (B), photographic base (b), flying height (H) and the focal length (f) of a vertical photograph, is |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 32. | Places having same latitude |
|||||||||
Answer: Option E Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
