Each of these questions given below contains three elements. These elements may or may not have some inter linkage. Each group of elements may fit into one of these diagrams at (A), (B), (C), (D) and/or (E). You have to indicate the group of elements which correctly fits into the diagrams.
| 25. | Which of the following diagrams indicates the best relation between Mercury, Zinc and Metal ? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: Mercury and Zinc both are different from one another but belong to metal. |
| 26. | Which of the following diagrams indicates the best relation between Hospital, Nurse and Patient ? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Hospital consists of nurse and patient but nurse and patient are of two different nature. |
| 27. | Which of the following diagrams indicates the best relation between Moon, Sun and Earth ? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: All the three are different from each other. |
| 28. | Which of the following diagrams indicates the best relation between Lion, Dog and Snake ? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: All the three are different from each other. |
| 29. | Which of the following diagrams indicates the best relation between Bulb, Lamp and Light ? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Bulb and Lamp are different from each other but light is obtained from both. |
| 30. | Which of the following diagrams indicates the best relation between Examination, Questions and Practice ? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Some questions are asked in examination and some in practice but examination and practice are different from each other. |
| 31. | Which of the following diagrams indicates the best relation between Iron, Lead and Nitrogen ? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: All these three elements are different from each other |
| 32. | Which of the following diagrams indicates the best relation between Hockey, Football and Cricket ? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: All these three games are different from each other. |
