Each of these questions given below contains three elements. These elements may or may not have some inter linkage. Each group of elements may fit into one of these diagrams at (A), (B), (C), (D) and/or (E). You have to indicate the group of elements which correctly fits into the diagrams.
| 9. | Which of the following diagrams indicates the best relation between Sailor, Ship and Ocean ? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: As ship is in the ocean in the same way sailor is in the ship. |
| 10. | Which of the following diagrams indicates the best relation between Teacher, Parents and Guardians ? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 11. | Which of the following diagrams indicates the best relation between dogs, pet animals and animals ? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Some dogs are pet animals but dogs and pet both are animals. |
| 12. | Which of the following diagrams indicates the best relation between Elephants, Wolves and Animals ? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: Elephant and Wolves bear no relationship to each other while both are animals. |
| 13. | Which of the following diagrams indicates the best relation between Men, Rodents and Living beings ? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Men and Rodents are different from one another but both these belong to living beings. |
| 14. | Which of the following diagrams indicates the best relation between Parents, Mother and Father ? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Father and mother are parents but father and mother are two opposite sexes. |
| 15. | Which of the following diagrams indicates the best relation between Page, Chapter and Book ? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: Page is in Chapter and Chapter is in book. |
| 16. | Which of the following diagrams indicates the best relation between Ass, Pet and Horse ? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: Ass and Horse are different from each other but both are pet. |
