17. | Which one of the following statement is correct? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
18. | Orbital disturbances of a geosynchronous satellite are caused by the |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
19. | At present, the radio-frequency band mainly used by most satellites is |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
20. | The useful operational life of INSAT-IB (launched in 1983) is expected to end by |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
21. | The quality of a space-link is measured in terms of the __________ ratio. |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
22. | Which one of the following statements regarding compandor is FALSE? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
23. | Which one of the following statements regarding DSI is wrong? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
24. | As compared to 17.34° antenna, the total increase in the signal relayed by 4.5° antenna of INTELSAT-IV is |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |