9. | Who has been appointed as a Whole-time Member of the IBBI for five years? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The Central Government has appointed, Jayanti Prasad as a Whole-time Member of the Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI) for five years. |
10. | Who become the world's fourth richest person on Forbes Real-Time Billionaires List? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: Gautam Adani has now also become the fourth richest person in the world, leaving behind Microsoft founder Bill Gates. |
11. | Which country will face early elections after the President dissolved both the chambers of the Parliament? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: Italian President Sergio Mattarella dissolved the two chambers of Parliament in July 2022, calling for early elections in the country. |
12. | Which world leader has tested positive for COVID-19? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: US President Joe Biden tested positive for COVID-19. He is experiencing a runny nose, fatigue with an occasional dry cough, confirmed physician Dr Kevin O'Connor in a letter to the White House press secretary. |
13. | Morgan Stanley has sharply lowered India's GDP growth forecast for 2023 to how many percent? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: American brokerage Morgan Stanley cut its FY23 real GDP expansion estimate for India by 0.40 percent to 7.2 per cent. |
14. | The Asia Cup 2022 will be shifted to which nation from Sri Lanka? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The Board of Control for Cricket in India (BCCI) President Sourav Ganguly confirmed that the Asia Cup 2022 will be shifted from Sri Lanka to the UAE. |
15. | Which bank has approved a proposal to raise Rs 20,000 crore in debt to fund business growth? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: Private lender IndusInd Bank board has approved a proposal to raise Rs 20,000 crore in debt to fund business growth. |
16. | Droupadi Murmu had served as the 9th Governor of which state between 2015 and 2021? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Droupadi Murmu served as the 9th Governor of Jharkhand between 2015 and 2021. |