There are MCQs available on this field water resources
management and you can test your skills by completing these MCQs.
9. | Pick up the correct statement from the following : |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
10. | If the viscosity of ground water is 1.00, the Slitcher's constant is 400, the effective size of soil particles in acquifer is 0.5 mm and hydraulic gradient is 1 in 80, the velocity of flow is |
|||||||||
Answer: Option E Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
11. | With the usual meanings ofletters, the equation |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
12. | Pick up the incorrect statement from the following : |
|||||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
13. | The quantity of water retained by the sub-soil against gravity, is known |
|||||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
14. | If the potential infiltration of a water shed having a soil with fair pasture cover, is 10 cm and rainfall is 12 cm, the direct run off is : |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
15. | If s is the potential infiltration, P is rainfall in cm in a drainage of a soil with fair pasture cover, the direct run off Q in cm is given by |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
16. | If the area of storm hydrograph is equal to 102 cm, the ordinates of a unit hydrograph may be obtained by dividing the ordinates of the storm hydrograph by |
|||||||||
Answer: Option E Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |