Surveying - Section 1
Surveying is a part of Civil Engineering and here we provide all the important
MCQs of this topic. You can solve these MCQs by clicking this section.
25. | In quadrantal bearing system, back bearing of a line may be obtained from its forward bearing, by |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
26. | The limiting length of an offset does not depend upon |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
27. | One of the tacheometric constants is additive, the other constant, is |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
28. | If θ is the vertical angle of an inclined sight, δ is the angle of tilt of the staff, the error |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
29. | Two concave lenses of 60 cm focal length are cemented on either side of a convex lens of 15 cm focal length. The focal length of the combination is |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
30. | In chain surveying field work is limited to |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
31. | If R is the radius of the main curve, θ the angle of deflection, S the shift and L the length of the transition curve, then, total tangent length of the curve, is |
|||||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
32. | The 'fix' of a plane table station with three known points, is bad if the plane table station lies |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |