Chemical Engineering Basics - Section 1
There are problems available on the basics of chemical
engineering and you can find these problems and MCQs in this section easily.
33. | A solar cell converts the sunlight directly into __________ energy. |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
34. | Resistance of an electrical conductor is proportional to its (where, l = length and A = cross-sectional area of the conductor) |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
35. | Annealing ofwhite cast iron produces __________ iron. |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
36. | Maxwell's thermodynamic relations applies to the |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
37. | Which of the following is not an explosive ? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
38. | Evaporative cooling process employs a combination of cooling and humidification in which the |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
39. | A high pressure boiler generates steam at a pressure greater than __________ kg/cm2 . |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
40. | In troposphere (the weather domain), the temperature 't' at height 'h' above the sea level in metres is given by (where, temperature at sea level is 15°C and t is in °C.) |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |