Chemical Engineering Basics - Section 1
There are problems available on the basics of chemical
engineering and you can find these problems and MCQs in this section easily.
9. | If the demand for an item is trebled and the order cost is reduced to one third, then the economic order quantity
|
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
10. | Nusselt number is related to Grashoff number (Gr) in turbulent & laminar flow respectively, in respect of free convection over a vertical flat plate as |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
11. | The product out from a cupola is called |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
12. | Absolute zero pressure can be attained at a temperature of |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
13. | Cobalt - 60 is used as a source of __________ in medical therapy & industrial radiography. |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
14. | In condensers used in thermal power plants, steam is normally used in shell side and cooling water on the tube side, because of the reason that |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
15. | Maximum amount of thermal radiation is emitted at all wavelengths at any specified temperature by a/an __________ body. |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
16. | Transformation range for ferrous material is the temperature interval during which __________ is formed during its heating. |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |