| 1. | In a 100 m race, A can beat B by 25 m and B can beat C by 4 m. In the same race, A can beat C by: |
|||||||||||||||||||||||||||
Answer: Option C Explanation:
A : B = 100 : 75 B : C = 100 : 96.
|
| 2. | A runs 1 |
||||||||||||||||||
Answer: Option A Explanation:
Thus, in race of 5 m, A gains 2 m over B. 2 m are gained by A in a race of 5 m.
|
| 3. | In a 300 m race A beats B by 22.5 m or 6 seconds. B's time over the course is: |
|||||||||||||||||||
Answer: Option B Explanation:
|
| 4. | A can run 22.5 m while B runs 25 m. In a kilometre race B beats A by: |
|||||||||||||||||||||
Answer: Option A Explanation:
|
| 5. | In a 200 metres race A beats B by 35 m or 7 seconds. A's time over the course is: |
||||||||||||||
Answer: Option C Explanation: B runs 35 m in 7 sec.
B's time over the course = 40 sec.
|
| 6. | In a game of 100 points, A can give B 20 points and C 28 points. Then, B can give C: |
|||||||||||||||||||||||||||||||||
Answer: Option B Explanation: A : B = 100 : 80. A : C = 100 : 72.
|
| 7. | In 100 m race, A covers the distance in 36 seconds and B in 45 seconds. In this race A beats B by: |
||||||||||||||
Answer: Option A Explanation:
|
| 8. | In a race of 200 m, A can beat B by 31 m and C by 18 m. In a race of 350 m, C will beat B by: |
|||||||||||||||||||||||||||||||||
Answer: Option B Explanation:
A : B = 200 : 169. A : C = 200 : 182.
When C covers 182 m, B covers 169 m.
Therefore, C beats B by (350 - 325) m = 25 m. |
