17. | The efficiency of Diesel cycle increases with |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
18. | In the first law of thermodynamics, the total energy of the system remains constant. |
|||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
19. | The value of gas constant (R) in S. I. units is |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
20. | Which of the following gas is mostly used in town for street and domestic lighting and heating? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
21. | Which of the following statement is incorrect? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
22. | The distillation carried out in such a way that the liquid with the lowest boiling point is first evaporated and recondensed, then the liquid with the next higher boiling point is then evaporated and recondensed, and so on until all the available liquid fuels are separately recovered in the sequence of their boiling points. Such a process is called |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
23. | Which of the following is correct? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
24. | When coal is strongly heated continuously for 42 to 48 hours in the absence of air in a closed vessel, the process is known as __________ of fuel. |
|||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |