1. | The universal gas constant of a gas is the product of molecular mass of the gas and the gas constant. |
|||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
2. | The behaviour of a perfect gas, undergoing any change in the variables which control physical properties, is governed by |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
3. | One kg of carbon requires 4/3 kg of oxygen and produces __________ kg of carbon monoxide gas. |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
4. | The value of 1 mm of Hg is equal to |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
5. | The sum of internal energy (U) and the product of pressure and volume (p.v) is known as |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
6. | An isothermal process is governed by |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
7. | A series of operations, which takes place in a certain order and restore the initial conditions at the end, is known as |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
8. | When cut-off ratio is __________ the efficiency of Diesel cycle approaches to Otto cycle efficiency. |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |