33. | Euler's equation in the differential form for the motion of liquids is given by |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
34. | Coefficient of resistance is the ratio of |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
35. | According to equation of continuity, |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
36. | When a tube of smaller diameter is dipped in water, the water rises in the tube due to viscosity of water. |
|||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
37. | The Reynold's number of a ship is __________ to its velocity and length. |
|||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
38. | In a free nappe, |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
39. | Coefficient of contraction is the ratio of |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
40. | The length AB of a pipe ABC in which the liquid is flowing has diameter (d1) and is suddenly enlarged to diameter (d2) at B which is constant for the length BC. The loss of head due to sudden enlargement is |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |