1. |
The ends of the three cables are attached to ring at A and to the edge of a uniform 150-kg plate. Determine the tension in each of the cables for equilibrium. |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
2. |
Determine the force in each strut and tell whether it is in tension or compression. |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
3. |
A continuous of total length 4 m is wrapped around the small frictionless pulleys at A, B, C, and D. If the stiffness of each spring is k = 500 N/m and each spring is stretched 300 mm, determine the mass m of each block. Neglect the weight of the pulleys and cords. The springs are unstretched when d = 2 m. |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
4. |
|
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
5. |
Determine the force F needed to hold the 4-kg lamp in the position shown. |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
6. |
Determine the tension developed in cables OD and OB and the strut OC, required to support the 500-lb crate. The spring OA has an unstretched length of 0.2 ft and a stiffness of kOA = 350lb/ft. The force in the strut acts along the axis of the strut. |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
7. |
Determine the magnitude and direction |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
8. |
Determine the magnitudes ofthe forces P, R, and F required for equillibrium of point O. |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |