1. | Rishabh Pant has been appointed as the captain of which IPL Team? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: Rishabh Pant has been appointed as the Delhi Capitals captain for the 2021 IPL. |
2. | Which bank has joined hands with nStore to digitize offline retailers and small businesses in the country? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Ujjivan Small Finance Bank said that it has joined hands with nStore to digitize offline retailers and small businesses in the country. |
3. | Which country has topped the Global Gender Gap Report 2021? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Iceland has topped the index as the most gender-equal country in the world for 12th time. |
4. | The Digital Transactions through UPI in the country recorded transaction value of how much amount in March 2021? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The Digital Transactions through UPI in the country crossed another milestone last month recording transaction value of 5 lakh 4 thousand crore rupees. |
5. | Which company has partnered with Google and other companies to plan two new undersea cables to connect Singapore, Indonesia, and North America? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The Facebook has planned two new undersea cables to connect Singapore, Indonesia and North America in a project with Google and regional telecommunication companies to boost internet connection capacity between the regions. |
6. | As per the rating agency Crisil, the Banking system's credit will grow at what percent in FY22? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: As per the ratings agency Crisil, Banking system's credit growth will almost double to 10 per cent in 2021-22 on the economic recovery and policy interventions. |
7. | How much amount has been released by the Finance Ministry to States under the scheme - Special Assistance to States for Capital Expenditure? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Finance Ministry has released an amount of 11 thousand 830 crore rupees to States under the scheme - Special Assistance to States for Capital Expenditure. |
8. | What is the theme of Military Exercise 'SHANTIR OGROSHENA' 2021? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The theme of the exercise 'SHANTIR OGROSHENA' 2021 is "Robust Peace Keeping Operations". |