9. | What is the rank of India in the World Economic Forum's Global Gender Gap Report 2021? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The India has slipped 28 places to rank 140th among 156 countries in the World Economic Forum's Global Gender Gap Report 2021, becoming the third-worst performer in South Asia. |
10. | The State Bank of India raised how much amount from Japan Bank for International Cooperation? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The State Bank of India has raised $1 billion from Japan Bank for International Cooperation (JBIC) to extend loans to supply chain of Japanese automobile industry in India. |
11. | When is World Autism Awareness Day is observed? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The World Autism Awareness Day is observed on April 2 every year across the world. |
12. | The cabinet has approved an investment of how much amount in the food processing industry under the Production Linked Incentive scheme? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The cabinet has approved an investment of Rs 10,900 crore in the food processing industry under the Production Linked Incentive scheme. |
13. | Who is the author of the book titled "1232 km: The Long Journey Home"? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: Vinod Kapri is the author of book titled 1232 km: The Long Journey Home. |
14. | Which government agency has released Investment Opportunities in India's Healthcare Sector report? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The NITI Aayog has released Investment Opportunities in India's Healthcare Sector (the largest sectors of the Indian economy in 2022) report. |
15. | What is the theme of International Children's Book Day (ICBD) 2021? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The Theme of International Children's Book Day (ICBD) 2021 is The Music of Words. |
16. | Who took over the additional charge as ONGC CMD? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: Subhash Kumar has taken an additional charge as the Chairman and Managing Director (CMD) of Oil and Natural Gas Corporation (ONGC). |