1. | Which bank has received the Best Service Provider at the 29th global HRD Congress awards? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The Union Bank of India has awarded "Best Service Provider" in Human Resources and also the best institution for "Excellence in Learning & Development" at the 29th Global HRD Congress awards. |
2. | What is the estimated GDP growth rate of India in FY21 as per ICRA? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The India's rating agency, ICRA has projected the Indian economy to contract 7 percent in current fiscal (FY21). |
3. | The US cabinet has confirmed whose nomination as the US ambassador to the UN? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The US Senate has confirmed the Linda Thomas-Greenfield as the US ambassador to the United Nations. Greenfield's name was nominated for the post by US President Joe Biden. |
4. | Prime Minister Narendra Modi dedicated the Rail Over Bridge (ROB) at V.O.Chidambaranar Port to the nation. The port is based in which state? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The Prime Minister has visited the Tamil Nadu to dedicate to the nation Rail Over Bridge (ROB) at V.O.Chidambaranar Port. |
5. | The India Pharma 2021 & India Medical Device 2021 are which edition of the annual International Conference on Pharmaceutical & Medical Device sector? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The 6th edition of International Conference on Pharmaceutical & Medical Device sector was inaugurated by Piyush Goyal. |
6. | What is the projected growth rate of the Indian economy by Moody's in the 2020-21 fiscal? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The US-based rating agency Moody's has revised its growth projection for India, and now expects the economy to contract 7 percent in the fiscal 2020-21 (FY21). |
7. | The book titled 'Stories I Must Tell: The Emotional Journey of an Actor' is a memoir of which actor? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: Veteran actor Kabir Bedi has come out with his memoir titled 'Stories I Must Tell: The Emotional Journey of an Actor'. |
8. | The first-ever Digital University of India has been inaugurated in which state? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The Governor of Kerala Arif Mohammed Khan has inaugurated the first Digital University of India at Mangalapuram. |