9. | Which nation's Prime Minister has invited the PM Narendra Modi for the G7 summit this year? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The UK has invited the Prime Minister Narendra Modi to attend the G7 Summit. |
10. | Which ministry has issued the Iron-ore policy 2021 for allocation of rakes and transportation of iron ore? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Ministry of Railways has approved a new iron-ore policy governing the allocation of rakes and transportation of iron-ore. |
11. | Which ministry has bagged the SKOCH challenger award 2021 for e-governance? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The Ministry of Tribal Affairs received the SKOCH Challenger award for its "Best Performance in e-governance". |
12. | Who has been appointed as the brand ambassador of Bihar's anti-drug program? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Bihar government has chosen "bicycle girl" Jyoti Kumari as the Brand Ambassador for an anti-drug abuse programme. |
13. | Yoweri Museveni has won the sixth term as the President of which country? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The Uganda's incumbent President Yoweri Museveni has been declared as the winner of the country's presidential election for 2021. |
14. | Which day will be celebrated as the Parakram Diwas? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The Government has announced 23rd January to be celebrated as the 'PARAKRAM DIWAS' every year. |
15. | Which ministry has got the SKOCH challenger award 2021 for transparency in governance? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The Ministry of Panchayati Raj received the SKOCH Challenger Award conferred to Ministry of Panchayati Raj (MoPR) under "Transparency in Governance" category. |
16. | In which of the following states India's first labour movement museum has to come up? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: India's first Labour Movement museum to come up in Kerala. |