1. | Who has been appointed as the MD and CEO of SBI Cards? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: SBI Card- the country's largest pure play credit card issuer has a new Managing Director and CEO - Rama Mohan Rao Amara. |
2. | Who is the author of the book titled Yearbook? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Actor-writer Seth Rogen is the author of book titled Yearbook. |
3. | Which state will provide free books to scheduled caste college students? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: Haryana government will provide free books to Scheduled Caste students studying in state-run colleges. |
4. | Which domestic tournament will not be organized by the BCCI for the 1st time? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The BCCI has decided that it won't be conducting country's premier first-class domestic tournament Ranji Trophy. |
5. | NCAVES India forum 2021 has been organized by which ministry? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The NCAVES (Natural Capital Accounting and Valuation of Ecosystem Services) India Forum 2021 has been organized by the Ministry of Statistics and Programme Implementation (MoSPI). |
6. | Which region is the home to 428 species of birds as per the data of ZSI? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Indian Sunderbans which is part of the largest mangrove forest in the world, is home to 428 species of birds, a recent publication of the Zoological Survey of India (ZSI) States. |
7. | Who has established the Innovation Sandbox web portal? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: Stock exchange BSE has set up an "innovation sandbox" web portal where fintech firms and individuals may use the environment for offline testing of their applications in a test environment. |
8. | Which state ranked highest in the Indian Justice Report 2020? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: In this year's report Maharashtra has emerged at the top among 18 large and mid-sized States when it comes to justice delivery. |