9. | Which state has launched the night safaris in 3 National Parks? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Madhya Pradesh which is known for its robust tourism industry, has now given another push to the sector! the state introduced night safaris in three of the national parks in Madhya Pradesh. |
10. | Which state has announced the year 2021 as the Year of Education? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The Arunachal Pradesh government has dedicated 2021 as the 'Year of Education' with an investment of Rs 1000 crore in the sector. |
11. | Which state/UTs administration has launched the ANMOL app under the national health mission? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The J&K administration has launched the ANMOL app under national health mission. |
12. | Which nation voted to ban full-face coverings in public places? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Switzerland narrowly voted in favour of a proposal banning full facial coverings including the burqa and niqab in almost all public places. |
13. | The Indian Naval Ships, INS Sumedha, and INS Kulish are on a visit to the historic port town of which country? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The Indian Naval Ships INS Sumedha and INS Kulish are on three day visit to the historic port town of Mongla in Bangladesh. |
14. | SEBI has cancelled the certificate of registration of Sahara India Financial Corporation Ltd. The company is registered in which state? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The Markets regulator Securities and Exchange Board of India has cancelled the certificate of registration of Sahara India Financial Corporation Ltd. registered at RoC-Kanpur, in Uttar Pradesh. |
15. | Billionaire Olivier Dassault passed away in a helicopter crash. He was a member of which nation's Parliament? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The French Member of Parliament and billionaire Olivier Dassault died in a helicopter crash. He was 69 years old. |
16. | President Ram Nath Kovind has laid the foundation stone for the conservation works of Singorgarh Fort in which state? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The President has laid the foundation stone for the conservation works of Singorgarh Fort in Singrampur village of Damoh district, Madhya Pradesh. |