9. | India has purchased MH -60 Romeo helicopter from which country? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: India has purchased MH -60 Romeo helicopter from America. |
10. | Which bank has launched payments and banking service app iMobile Pay? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: ICICI Bank launches iMobile Pay app for payment and banking services. |
11. | Which airline has launched Calendar of Hope initiative to help street and slum children in India? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: Lufthansa launched a unique 'Calendar of Hope' initiative to help street and slum children in India. |
12. | Who has been named as a world athletes of the year 2020? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: World record-breaker Mondo Duplantis of Sweden have been named theWorld Athletes of the Year. |
13. | Which Western Asia country has announced directive to form Friendship Association with India? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: Oman has announces directive to form Friendship Association with India. |
14. | Which country has banned cotton imports from China citing slave Labour? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: USA government has banned cotton imports from China citing slave Labour, and expanded economic pressure on China's western region. |
15. | What is the theme for the International Civil Aviation Day 2020-2023? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The theme of International Civil Aviation Day 2020 is, 'Advancing Innovation for Global Aviation Development'. This theme will be valid till the year 2023. |
16. | The government has set a target to provide access to and use of safe and adequate drinking water to all households by which year? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: Addressing the participants at the 7th WASH, the government has set a target to provide access to and use of safe and adequate drinking water to all households by 2024. |