9. | In which state new Bhaupur- Khurja section is inaugurated? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: Prime Minister Narendra Modi has inaugurated the 351-km 'New Bhaupur- New Khurja section' in Uttar Pradesh of the Eastern Dedicated Freight Corridor (EDFC). |
10. | Who has been appointed as the MD and CEO of Yes Bank investment arm YES Securities? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: Yes Bank investment arm YES Securities appoints Prasanth Prabhakaran as the MD and CEO. |
11. | India's 1st hot air balloon safari has been launched in which tiger reserve? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The country's first hot air balloon wildlife safari in a tiger reserve was launched on Friday in the world famous Bandhavgarh Tiger Reserve by Madhya Pradesh Forest Minister Vijay Shah. |
12. | In which state Portulaca laljii, a new species of Wild Sun Rose has been discovered? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Portulaca laljii a new species of Wild Sun Rose Discovered from Prakasam district of Andhra Pradesh. |
13. | Which bank has collaborated with Google Pay to offer FASTag? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The ICICI Bank has collaborated with Google Pay to offer FASTag for their users. |
14. | India's first Test bed for Autonomous Navigation Systems was set up in which Institute? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: Indian Institute of Technology, Hyderabad (IIT-H) got a new technology innovation hub on autonomous navigation (TiHAN). |
15. | Which country will replace the US as the World Largest Economy by 2028? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The China will replace the US as the World Largest Economy by 2028. |
16. | The 1st International day of Epidemic Preparedness is celebrated on which date? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The United Nation Observed the First ever International day of Epidemic Preparedness is celebrated on 27 December 2020. |