9. | Which country has topped in Human Development Report 2020- The next frontier: Human Development and the Anthropocene released by UNDP? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: Human Development Report 2020- The next frontier: Human Development and the Anthropocene released by UNDP, Norway has topped in the list with a score of 0.957. |
10. | Which state has launched YSR Free Crop Insurance Scheme for their farmers? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: Andhra Pradesh Chief Minister YS Jagan Mohan Reddy has launched 'YSR Free Crop Insurance' scheme for their farmers. |
11. | Which city has hosted first migratory Bird Festival in India? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: Bihar's Bhagalpur hosted First Migratory Bird Festival in India. The three-day festival was started on December 2020. |
12. | Which country has signed an MoU with cGanga? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The Norwegian Institute of Bioeconomy Research (NIBIO) has signed a MoU with cGanga, a think-tank of National Mission for Clean Ganga (NMCG) for development of sludge management framework in India. |
13. | With which bank BPCL has joined hands to launched OCTANE card? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: India's largest pure play credit card issuer SBI has joined hands with Bharat Petroleum Corporation Ltd to launch BPCL SBI Card OCTANE. |
14. | Who has topped in the Forbes 2020 Highest Paid Celebrity list? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: Kylie Jenner was topped in the Forbes 2020 Highest Paid Celebrity list with an earning of USD 590 million in 2020. |
15. | PM Modi laid the foundation stones for the world's largest hybrid renewable energy park at which district? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: In Kutch PM Modi lay the foundation stones for the world's largest 30000 MW hybrid renewable energy park. |
16. | Who is the author of book titled 'To win Your Battles; Stay Alive'? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: Anita Peter is the author of To Win Your Battles; Stay Alive initiates a conversation on depression and mental health issues. |