| 9. | Suppose n is a variable of the type Byte and we wish to put OFF its fourth bit (from right) without disturbing any other bits. Which of the following statements will do this correctly?
|
|||||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss.
|
| 10. | What will be the output of the C#.NET code snippet given below? int num = 1, z = 5; if (!(num <= 0)) |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss.
|
| 11. | Suppose n is a variable of the type Byte and we wish, to check whether its fourth bit (from right) is ON or OFF. Which of the following statements will do this correctly?
|
|||||||||
Answer: Option B Explanation: byte myByte = 153; // In Binary = 10011001 byte n = 8; // In Binary = 00001000 (Here 1 is the 4th bit from right) Now perform logical AND operation (n & myByte) 10011001 00001000 --------- 00001000 Here result is other than 0, so evaluated to True. --------- If the result is true, then we can understand that 4th bit is ON of the given data myByte. |
| 12. | Which of the following are Logical operators in C#.NET? && || ! Xor %
|
|||||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss.
|
| 13. | Which of the following statements are correct about the Bitwise & operator used in C#.NET? 1 The & operator can be used to Invert a bit. 2 The & operator can be used to put ON a bit. 3 The & operator can be used to put OFF a bit. 4 The & operator can be used to check whether a bit is ON. 5 The & operator can be used to check whether a bit is OFF.
|
|||||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss.
|
| 14. | Which of the following is the correct output for the C#.NET code snippet given below? Console.WriteLine(13 / 2 + " " + 13 % 2); |
|||||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss.
|
| 15. | Which of the following statements is correct about the C#.NET code snippet given below? int d; |
|||||||||
Answer: Option B Explanation: Sample Program:
The example displays the following output:
False converts to 0.
True converts to 1. |
| 16. | Which of the following is NOT a Bitwise operator in C#.NET?
|
|||||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss.
|
