If you are looking for UPSC Civil Service Exam
Questions, then you are at right place. In this section you will find all the important MCQs on
this field.
9. | What is the effective height of a free-standing masonry wall for the purpose of computing slenderness ratio ? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
10. | Which are the critical activities of the bar chart shown above ? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
11. | Activated sludge is the |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
12. |
|
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
13. |
|
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
14. | The maximum energy stored at elastic limit of a material is called |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
15. | The rectangular block shown in the given figure is subjected to pure shear to intensity 'q'. If BE represents the i principal plane and the principal stresses are σ1, σ2 ; then the values of θ, σ1 and σ2 will be respectively. |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
16. | Consider the following statements : |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |