Applied Mechanics - Section 1
If you are looking for important MCQs of Applied Mechanics then you
are at right place. In this section you will get all the important MCQs of this field.
25. | A square hole is punched out of a circular lamina, the diagonal of the square being the radius of the circle. If r is the radius of the circle, the C.G. of the remainder from the corner of the square on the circumference will be |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
26. | Work may be defined as |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
27. | The angle which an inclined surface makes with the horiontal when a body placed on it is on the point of moving down, is called |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
28. | The masses of two balls are in the ratio of 2 : 1 and their respective velocities are in the ratio of 1 : 2 but in opposite direction before impact. If the coefficient of restitution is the velocities of separation of the balls will be equal to |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
29. | One Newton force, is |
|||||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
30. | If the tension in a cable supporting a lift moving upwards is twice the tension when the lift is movng downwards, the acceleration of the lift, is |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
31. | The maximum velocity of a body vibrating with a simple harmonic motion of amplitude 150 mm and frequency 2 vibrations/sec, is |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
32. | Joule is the unit of |
|||||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |