Process Equipment and Plant Design - Section 1
There are many MCQs available for this field and
you will find them in this section. You can solve them easily without any problem.
9. |
|
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
10. | The ends of a cylinderical vessel can be closed by a head, which can be one of the four shapes. For the same thickness, choose the one which can withstand the highest pressure. |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
11. | The operating pressure drop range in a bag filter is about __________ mm water gauge. |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
12. | The main purpose of providing stepping on the trays is to |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
13. | In perforated plate towers, the |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
14. | What is the value of 'q' for saturated liquid feed to a distillation column ? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
15. | __________ tray arrangement is recommended for distillation column having diameter upto 4 ft. |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
16. | The operating velocity in the absorption tower is usually 40-50% of the flooding velocity. Packed absorption towers are normally designed for a pressure drop of about __________ mm of water column per metre height of packing. |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |