Petroleum Refinery Engineering - Section 1
This is the branch of engineering and if you have
knowledge about this field then you can solve the MCQs available on these problems.
25. | In petroleum refining, the process used for conversion of hydrocarbons to aromatics is |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
26. | Stabilisation of gasoline (petrol) means |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
27. | The main use of heavy gas oil produced by the vacuum distillation unit is as a |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
28. | Complete removal of __________ from gasoline is done by Unisol process using caustic soda and methyl alcohol. |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
29. | A good lubricant should have high |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
30. | Solvent used in the deasphalting process is |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
31. | Crude oil is pumped by a __________ pump. |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
32. | Operating condition in the electrical dehydrators for crude oil is about |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |