This is the branch of engineering and here in this section you
will find all the MCQs problems related to environmental engineering.
25. | Which of the following is the most detrimental for water used in high pressure boiler ? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
26. | Which is a secondary air pollutant ? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
27. | Which is the best and the most effective method for the removal of organic contaminant present in the polluted water in very small quantity (say < 200 mg/litre)? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
28. | TLV of mercury in potable (drinking) water is about __________ ppm. |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
29. | Noise level heard at a distance of about 100 metres from a jet engine with after burner is about __________ decibels. |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
30. | Scale formation in boiler is controlled by |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
31. | Exposure to chemicals having carcinogenic properties cause |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
32. | Main pollutants released from iron & steel industry is |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |