1. |
The oil rig is supported on the trailer by the pin or axle at A and the frame at B. If the rig has a weight of 115,000 lb and the center of gravity at G, determine the force F that must de developed along the hydraulic cylinder CD in order to start lifting the rig (slowly) off B toward the vertical. Also compute the horizontal and vertical components of reaction at the pin A. |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
2. |
Compute the horizontal and vertical components of force at pin B. The belt is subjected to a tension of T=100 N and passes over each of the three pulleys. |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
3. |
If the boom in the previous problem is to remain horizontal when the stone S is removed, what is x? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
4. |
There is a ball and socket connection at A. At B there is a roller that prevents motion in the —z direction. Corner C is tied to D by a rope. The triangle is weightless. Determine the unknown force components acting at A, B, and C. Use a scalar analysis. |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
5. |
A Russell's traction is used for immobilizing femoral fractures C. If the lower leg has a weight of 8 lb, determine the weight W that must be suspended at D in order for the leg to be held in the position shown. Also, what is the tension force F in the femur and the distance |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
6. |
The crane provides a long-reach capacity by using the telescopic boom segment DE. The entire boom is supported by a pin at A and by the telescopic hydraulic cylinder BC, which can be considered as a two-force member. The rated load capacity of the crane is measured by a maximum force developed in the hydraulic cylinder. If this maximum force is developed when the boom supports a mass m = 6 Mg and its length is l = 40 and = 60°, determine the greatest mass that can be supported when the boom length is extended to l = 50 m and = 45°. Neglect the weight of the boom and the size of the pulley at E. Assume the crane does not overturn. Note: when = 60° BC is vertical; however, when = 45° this is not the case. |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
7. |
Determine the horizontal and vertical components of reaction at the pin A and the reaction at the roller support B required for equilibrium of the truss. |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
8. |
There is a ball and socket connection at A. At point B there is a connection that opposes motion in the x and z directions only. Determine the unknown force components at A and B. Use a scalar analysis. |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |