| 1. |
If the first three statements are facts, which of the following statements must also be a fact?
|
||||||||||||
Answer: Option D Explanation: There is not enough information to support any of the statements. Robert is known to have a minvan, but it is not known which of his vehicles is red. Robert may have a pickup or sport utility vehicle, so the second statement cannot be supported. There is no way to know if Robert's favorite color is red (statement III).
|
| 2. |
If the first three statements are facts, which of the following statements must also be a fact?
|
||||||||||||
Answer: Option A Explanation: Since Maui is an island and islands are surrounded by water,Maui must be surrounded by water. There is not enough information to support statements II and III.
|
| 3. |
If the first three statements are facts, which of the following statements must also be a fact?
|
||||||||||||
Answer: Option B Explanation: Since some pens don't write, some writing utensils don't write (statement I). Since there are blue pens and since pens are writing utensils, some writing utensils are blue (statement II). There is not enough information to support statement III.
|
| 4. |
|
|||||||||||||
Answer: Option C Explanation: Statements I and II are not supported by the facts. Statement III is true because if all story-books have pictures and only some have words, then some storybooks have both words and pictures.
|
| 5. |
If the first three statements are facts, which of the following statements must also be a fact?
|
||||||||||||
Answer: Option D Explanation: If Mary always tells the truth, then both Ann and Mary have cats (statements I and II), and Ann is lying (statement III). So all the statements are facts.
|
| 6. |
If the first three statements are facts, which of the following statements must also be a fact?
|
||||||||||||
Answer: Option D Explanation: None of the three statements is supported by the known facts. |
| 7. |
|
|||||||||||||
Answer: Option C Explanation: There is no information in the facts to support statements I or II. Statement III is clearly wrong because, according to Fact 1, no frames cost less than $35.
|
| 8. |
|
|||||||||||||
Answer: Option D Explanation: All baseball caps have brims, since baseball caps are hats (Fact 3) and all hats have brims (Fact 1). This rules out statement III, but it doesn't follow that all caps, a category that may include caps that are not baseball caps, have brims (statement I). Statement II cannot be confirmed, either, since it is possible, given the information, that all baseball caps are black.
|
