| 1. | Class A has a higher enrollment than Class B. |
|||||
Answer: Option B Explanation: From the first two statements, we know that of the three classes, Class A has the highest enrollment, so the third statement must be false.
|
| 2. | All the offices on the 9th floor have wall-to-wall carpeting. |
|||||
Answer: Option A Explanation: If no wall-to-wall carpeting is pink and all the offices have wall-to-wall carpeting, none of the offices has pink wall-to-wall carpeting.
|
| 3. | Rover weighs less than Fido. |
|||||
Answer: Option A Explanation: According to the first two statements, Fido weighs the most and Boomer weighs the least.
|
| 4. | During the past year, Josh saw more movies than Stephen. |
|||||
Answer: Option C Explanation: Because the first two sentences are true, both Josh and Darren saw more movies than Stephen. However, it is uncertain as to whether Darren saw more movies than Josh.
|
| 5. | All the tulips in Zoe's garden are white. |
|||||
Answer: Option C Explanation: The first two statements give information about Zoe's tulips and pansies. Information about any other kinds of flowers cannot be determined.
|
| 6. | The Kingston Mall has more stores than the Galleria. |
|||||
Answer: Option A Explanation: From the first two statements, you know that the Kingston Mall has the most stores, so the Kingston Mall would have more stores than the Four Corners Mall.
|
| 7. | Apartments in the Riverdale Manor cost less than apartments in The Gaslight Commons. |
|||||
Answer: Option A Explanation: Since the Gaslight Commons costs more than the Riverdale Manor and the Livingston Gate costs more than the Gaslight Commons, it is true that the Livingston Gate costs the most.
|
| 8. | Mara runs faster than Gail. |
|||||
Answer: Option B Explanation: We know from the first two statements that Lily runs fastest. Therefore, the third statement must be false.
|
