1. | The International Women's Day has been celebrated on which date? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: International Women's Day (IWD) is celebrated annually on March 8. |
2. | The government of which country has launched the National App Portal bdapps.com? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The Government of Bangladesh has launched its national app portal bdapps.com. |
3. | Which country has appointed the first transgender news reader? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Private channel in Bangladesh appoints nation's first transgender news anchor in a tribute to the International Women's Day. |
4. | Who has been appointed as the additional independent director of the Kotak Mahindra Bank? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: Private sector lender Kotak Mahindra Bank has appointed agricultural economist Ashok Gulati as the additional independent director on its board. |
5. | Where is the 69th Senior National Volleyball Championship has been inaugurated? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The '69th Senior National Volleyball (Men & Women) Championships' has been started at Biju Patnaik Indoor Stadium in Bhubaneswar, Odisha. |
6. | Who has been appointed as the brand ambassador of Glenmark Pharma? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Rohit Sharma has "officially signed on to represent Glenmark's Candid Powder a legacy brand of the company's consumer care division. |
7. | Which organization will launch the AI Game Changer program in India? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The National Association of Software and Service Companies (Nasscom) is all set to launch its 'AI Game Changers' program in India. |
8. | Who is the author of the book titled 'Artificial Intelligence and the Future of Power'? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: Rajiv Malhotra is an internationally acclaimed author of book titled Artificial Intelligence and the Future of Power. |