1. | Which organization is developing a futuristic high altitude pseudo satellite to strengthen the country's military strike capabilities? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The Hindustan Aeronautics Limited (HAL) is developing a futuristic high altitude pseudo satellite with a start-up company, to strengthen the country's military strike capabilities. |
2. | Which country has joined hands with India in the field of Renewable Energy? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: India and Bahrain has Joined hand in the field of Renewable Energy. |
3. | Which global digital payment platform has announced that it has decided to wind down its domestic payment services in India? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The California-based global digital payment platform PayPal has announced that the company has decided to wind down its domestic payment services in India. |
4. | Which of the following is the first state to implement the 'e-cabinet'? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: Himachal Pradesh has become first State in the country to make the end to end processing of the cabinet paperless by implementing e-cabinet application. |
5. | What is the title of the memoir published by the United States' President Joe Biden's son Hunter Biden? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The United States President Joe Biden's son, Hunter Biden, is publishing his memoir titled "Beautiful Things". |
6. | Delhi Chief Minister has launched which campaign to promote electric vehicles? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: Delhi Chief Minister Arvind Kejriwal has launched the 'Switch Delhi' campaign to promote electric vehicles and appealed to people to buy such vehicles to combat pollution in the city. |
7. | The International Day of Zero Tolerance for Female is observed globally on which date? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The International Day of Zero Tolerance for Female is observed globally on 6 February. |
8. | Which country has approved a project to build the world's first energy island in the North Sea? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Government of Denmark has approved a project to build the world's first energy island, in the North Sea. |