1. | The researchers have discovered fossils of Dinosaurs that lived 140 million years ago in which nation? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The Scientists have discovered fossils of one of the titanosaur dinosaurs that lived 140 million years ago. The fossils have been unearthed in Argentina's Patagonian wilderness. |
2. | Who has been ranked as the top billionaire in the Hurun Global Rich List 2021? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Tesla chief Elon Musk bagged the top spot on 10th Edition of the Hurun Global Rich List for the first time. |
3. | What was the Revenue collected from Goods and Services Tax (GST) in February 2021? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The gross GST revenue collected in the month of February 2021 is 1,13,143 crore. |
4. | Varun Kapur has won gold for India in which game? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: In badminton the Indian shuttler Varun Kapur has claimed the men's singles title at the Uganda International Badminton Tournament 2021. |
5. | Which actor has won the "Best Performance by an Actor (Male) in a Motion Picture - Drama" award at the 78th Golden Globe Awards 2021? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: Chadwick Boseman has won the "Best Performance by an Actor (Male) in a Motion Picture - Drama" award at the 78th Golden Globe Awards 2021. |
6. | Which team has won the 2020-21 Indian Super League (ISL) Winners Shield? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The football club Mumbai City FC defeated ATK Mohun Bagan 2-0 in the final league game to clinch the 2020-21 Indian Super League (ISL) Winners Shield. |
7. | Which Indian Boxer has been appointed as the Chairperson of AIBA's champions and veterans committee? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The Indian Boxer Mary Kom has been appointed as the chairperson of the International Boxing Association's (AIBA) champions and veterans committee. |
8. | Which female badminton player has claimed the women's singles title at the Uganda International Badminton Tournament 2021? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: In badminton, the Indian shuttler Malvika Bansod has claimed the women's singles title at the Uganda International Badminton Tournament 2021. |