1. | Who has been made the chairman of the Interdisciplinary Team set up by the AYUSH Ministry? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The ministry of AYUSH has set up an interdisciplinary team of experts to explore the potential of Yoga as a productivity enhancing tool for the population. The Committee is Chaired by HR Nagendra. |
2. | The Glass Sky Walk has been inaugurated in which state? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The Glass Sky Walk at Rajgir in Bihar has been inaugurated. It is Bihar's first glass skywalk bridge. |
3. | With which port CNB Logitech has signed an MoU to organize the movement of containers in the port? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The Jawaharlal Nehru Port Trust has signed a MoU with CNB Logitech of Rs 100 crore per annum to monitor, track and optimize the movement of 50 lakh containers in EXIM trade. |
4. | Which bank has signed an MoU with Tata Motors to provide loans with an EMI facility for BS-6 vehicle purchase? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The Tata Motors Ltd has signed a MoU with the State Bank of India to provide affordable finance schemes for its prospective customers for small and light commercial vehicles. |
5. | The Isobar India and Marks and Spencer have launched a campaign to spread awareness about which disease? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Isobar teams up with Marks & Spencer India, Women's Cancer Initiative to spread breast cancer awareness. |
6. | Which organization has partnered with the ISRO to undertake joint research activities? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The IIST (Indian Institute of Space Science and Technology) has partnered with the ISRO to undertake joint research activities. |
7. | Which is going to be the state with maximum international airports? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: Kerala has become the first state in India to have four (maximum) international airports. |
8. | Prime Minister Narendra Modi has announced the Swarna Jayanti Scholarship for which country's youths? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The Prime Minister Modi has announced the Swarna Jayanti scholarship for youths of Bangladesh. |