1. | How much GW of new wind energy to be generated every year to limit global warming to well below 2 degrees Celsius above pre-industrial levels? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The world needs to install a minimum of 180 GW of new wind energy every single year to limit global warming to well below 2 degrees Celsius above pre-industrial levels. |
2. | The Indo-Korean Bilateral Friendship Park has been inaugurated in which city? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: An Indo-Korean friendship park has jointly inaugurated by the Defence Minister Rajnath Singh and Minister of National Defence of South Korea Suh Wook at Delhi cantonment. |
3. | Which country is the host nation for the 2022 ICC Women's World Cup? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The 2022 ICC Women's World Cup tournament is scheduled to be held in New Zealand from March 4 to April 3, 2022. |
4. | Which state has organized a Banana Festival? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: Yogi Adityanath-led Uttar Pradesh government is organising a 'Banana Festival' in Kushinagar. |
5. | Bangladesh is celebrated its 50 years of Independence on which date? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The Bangladesh is celebrated its 50 years of Independence on 26 March to mark the day by Sheikh Mujibur Rahman. |
6. | The 'Global Wind Report 2021, released by the Global Wind Energy Council (GWEC). Where is the headquarter of GWEC located? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The Global Wind Report 2021 has been released by the Global Wind Energy Council (GWEC). The headquarter of GWEC is located in Brussels, Belgium. |
7. | Who has been named the EY Entrepreneur of the year 2020? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: Mariwala, Chairman, Marico was named the EY Entrepreneur of the Year(tm) 2020 during a virtual Awards ceremony. |
8. | The World Development Report 2021 has been released by which organisation? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The "World Development Report 2021: Data for Better Lives" was released by the World Bank. |