1. | What is Ooceraea Joshi that is recently on the news? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The two new species of a rare ant genus Ooceraea have been discovered in India . The species were found in Tamil Nadu and Kerala. |
2. | The Indian military Exercise 'Kavach' is being conducted in which place? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Indian military has carried out a large-scale conjoint training exercise, codenamed Kavach or shield in the Andaman Sea and Bay of Bengal to fine-tune joint war-fighting capabilities. |
3. | Which IPS officer has received the 'Bharat Gaurav Award 2020'? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: Karuna Sagar a 1991 batch IPS officer has bagged the prestigious Bharat Gaurav Award for the year 2020 under the public service category. |
4. | The National Girl Child Day is celebrated on which date? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: India has celebrated the National Girl Child day each year on January 24. |
5. | The '1776 Commission report' is associated with which country? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The '1776 Commission report' is associated with the United States (USA). |
6. | Which state government has announced a government job to a family member of farmers killed in the farmers protest? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The Punjab chief minister Captain Amrinder Singh has announced that his government would provide jobs to one family member of those from the state who died during the farmers' agitation at the Delhi borders. |
7. | Which state government has launched the Pathology Lab called Mini Hub? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: Telangana government has launched Pathology Labs called Mini Hubs across Hyderabad. |
8. | Who has been appointed head of the US Defense Headquarters Pentagon? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: Lloyd Austin, a retired four-star Army general has been confirmed by the Senate, making him the first Black defense secretary in U.S. history. |