1. | Who has been named Business Standard Banker of the Year for 2019-20? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: Shyam Srinivasan has been named as the Business Standard Banker of the Year for 2019-20. |
2. | NASA has released an image of which galaxy cluster? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The National Aeronautics and Space Administration (NASA) shared a stunning picture of the massive galaxy cluster - Abell 370. |
3. | WIPRO group is set to act as a knowledge partner of which state government? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The WIPRO group is all set to act as a knowledge partner of the Madhya Pradesh state government. |
4. | Rishabh Pant has become the first Indian batsman to score 1000 runs in how many innings? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The Indian wicket keeper batsman Rishabh Rajendra Pant has become the first Indian batsman to score 1000 runs in 27 innings. |
5. | Who has been named winner of the prestigious 2021 Michael and Sheila Held Prize? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Nikhil Srivastava a young Indian mathematician has been named as the winner of the prestigious 2021 Michael and Sheila Held Prize. |
6. | Which team has won the 10th National Ice Hockey Championship trophy? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: ITBP has won the 10th National Ice Hockey Championship trophy after a win over Ladakh in the finals in Gulmarg. |
7. | What is the India's rank in the 2020 Global Internet Speedtest Index released by Ookla? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: India ranked 129th out of 139 countries in the 2020 Global Internet Speedtest Index released by Ookla. |
8. | Which state has launched the first online youth radio station in the state? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Chief Minister Jai Ram Thakur has launched Himachal Pradesh's first online youth radio station "Radio Hills - Youngistan Ka Dil". |