1. | India supplied 20 thousand litres of Malathion 95 per cent ULV pesticide to which country under a Government-to-Government Locust Control Programme? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The India has supplied a second batch of 20 thousand litres of Malathion 95 percent ULV pesticide to Iran under a Government-to-Government Locust Control Programme. |
2. | What is the theme of World Oral Health Day 2021? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The theme for the next three years, 2021-2023 for World Oral Health Day is "Be Proud of Your Mouth". |
3. | Which country has ranked last in the United Nations World Happiness Report 2021? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: Finland, Iceland are the most happy nations, while Afghanistan and Zimbabwe are on the bottom in the list of UN World Happiness Report 2021. |
4. | Gram Ujala Scheme has been launched by which company to provide LED bulbs at Rs10? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The State-run EESL arm Convergence Energy Services Ltd has launched the Gram Ujala programme under which high quality energy efficient LED bulbs will be given for Rs 10 per piece in certain villages of five states in the first phase. |
5. | Virat Chandra has become the youngest person in the world to climb which mountain? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Hyderabad's 7-year-old Boy Becomes One of the Youngest to Scale Africa's Highest Peak Mt Kilimanjaro. |
6. | What is India's position in terms of Market Capitalization as per Bloomberg's report? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: As per Bloomberg's data on Market capitalization the India remained at the 8th position among the top 10 nations with a market capitalization of $2.8 trillion. |
7. | Which state's assembly has passed Recovery of Damages to Property During Disturbance of Public Order Bill 2021? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The Haryana Recovery of Damages to Property during Disturbance to Public Order Bill, 2021 was passed in the state Legislative Assembly. |
8. | Who has won the 3000m steeplechase in the Federation Cup National Athletics Championship? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Maharashtra's Avinash Sable paid the best possible tribute to late coach Nikolai Snesarev, posting a new national record time of 8 minutes 20.20 seconds to win the 3000m steeplechase at the Federation Cup Senior National Athletics Championships. |