1. | Who has been appointed as the managing director of Sundaram Finance Ltd? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The board of Sundaram Finance has named Rajiv Lochan as the managing director with effect from April 1. |
2. | Which state has topped in the India Innovation Index 2021, under the North-Eastern Hill States category? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: Under the 'North-Eastern/Hill States' category the Himachal Pradesh emerged as the top state in the India Innovation Index 2021. |
3. | Which state has launched the first online youth radio station Radio Hills-Youngistan Ka Dil? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The Chief Minister Jai Ram Thakur has launched Himachal Pradesh's first online youth radio station Radio Hills-Youngistan Ka Dil. |
4. | Which country has chaired the Executive Board session of WHO, held in January 2021? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Union Health Minister of India Dr. Harsh Vardhan chaired the 148th session of the Executive Board of the World Health Organization. |
5. | Mata Prasad was the former Governor of which state, who recently died at the age of 95? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The Former Governor of Arunachal Pradesh and senior Congress leader Mata Prasad has passed away. He was 95. |
6. | Who has been awarded with the Nelson Mandela World Humanitarian award? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Esteemed Philanthropist Ravi Gaikwad has won Nelson Mandela World Humanitarian Award. |
7. | In major states category which state has topped the India Innovation Index 2021 released by NITI Aayog? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: In the 'Major States' category, Karnataka occupied the top position, followed by Maharashtra and Tamil Nadu respectively. |
8. | Which of the following took oath as 49th US Vice President? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Kamala Harris took oath as 49th Vice President of the country, becoming the first women to hold the post in the history of the United States. |