1. | Which state government has inaugurated the center for Perishable Cargo at the LGBI Airport? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The Guwahati airport has come up with a Centre for Perishable Cargo (CPC) at the LGBI Airport. |
2. | Which campaign has been launched by the central government to ensure energy security? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Central Government has launched the Go Electric campaign to boost the adoption of electric mobility vehicles to ensure energy security in the country. |
3. | The Common Research & Technology Development Hub has been inaugurated at which place? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The Central Drug Research Institute (CDRI), Lucknow has established a Common Research and Technology Development Hub (CRTDH). |
4. | Who has lifted the Australian Open 2021 Tennis title? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: In Men's single final Novak Djokovic has claimed his ninth Australian Open crown and the 18th Major Grand Slam overall as he defeated Daniil Medvedev. |
5. | India has signed agreements related to visa facilitation and leather technology with which country? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The India and Ethiopia signed two agreements related to visa facilitation and leather technology. |
6. | Who has launched the Intensified Mission Indra Dhanush 3.0? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The Union Health Minister Harsh Vardhan has launched Intensified Mission Indradhanush (IMI) 3.0. |
7. | What is the theme of World Thinking Day 2021? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The Theme of World Thinking Day 2021 is "Peacebuilding". |
8. | The foundation stone of the first ever 'Skill University of Eastern India' has been laid in which state? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The Chief Minister of Assam, Sarbananda Sonowal laid the foundation of the first skill University of Eastern India in Darrang district in Assam. |