1. | Who has become the 2nd player in the world to win the 300th Grand Slam? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: Novak Djokovic's win was his 300th at a Slam, only the second player in history to reach the mark after Roger Federer, on 362. |
2. | What is the new name of the IPL team 'Kings XI Punjab' ? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The IPL Franchise, Kings XI Punjab has formally been renamed as Punjab Kings. |
3. | Who has won the Sanctuary Lifetime Service Award 2020? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: Theodore Baskaran has won the Sanctuary Lifetime Service Award 2020. |
4. | The robocar named TIGER X-1 is an Ultimate Mobility Vehicle launched by which company? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Hyundai Motor Company has launched a Transformer-like robocar dubbed as TIGER X-1. |
5. | Who has been honored with the SKOCH Chief minister of the year award? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Chief Minister Y.S. Jagan Mohan Reddy has been conferred the Skoch Chief Minister of the Year award. |
6. | Who has set the world record for making the World's Largest Drawing? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: An artist based in Philadelphia Diamond Whipper has set a new record for the world's largest drawing by an individual. |
7. | Giorgi Gakharia has resigned as the Prime Minister of which country? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Prime Minister of Georgia Giorgi Gakharia has announced his resignation. |
8. | The HCL Technology has partnered with which institution to strengthen capabilities in cybersecurity? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The HCL Technologies inked an agreement with the Indian Institute of Technology Kanpur (IITK) to collaborate in the area of cyber security. |