1. | Which state/UT has launched a mobile app 'Chartr' for contactless ticketing service for Buses? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The transport department is all set to introduce the 'Chartr' app in the 2,990 cluster buses under Delhi Integrated Multi Modal Transit System. |
2. | Who is the author of the book titled 'Advantage India: The Story of Indian Tennis'? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: A banker by profession, Anindya Dutta is the author of book titled 'Advantage India: The Story of Indian Tennis'. |
3. | Which state has approved a scheme titled EBC Nestham? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The Andhra Pradesh government has approved a scheme titled 'EBC Nestham', under which it would grant Rs 15,000 each to economically-backward women among dominant castes. |
4. | Asia's Biggest Cattle Park has inaugurated in which Indian state? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The Chief Minister Edappadi K Palaniswami has inaugurated "The Asia's Biggest Cattle Park" in Tamil Nadu. |
5. | Which payment bank has got the status of Scheduled Commercial bank? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The Fino Payments Bank has been Upgraded To Scheduled Commercial Bank Status. |
6. | Which bank has signed a corporate agency agreement with the SBI General Insurance to retail its insurance products to the bank customers? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Public sector Indian Overseas Bank has signed a corporate agency agreement with SBI General Insurance to retail its insurance products to bank customers. |
7. | What is the theme of the 16th FICCI Higher Education Summit 2021? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The theme of the 16th FICCI Higher Education Summit 2021 is 'Higher Education @ 2030: R.I.S.E. |
8. | The South Regional Office of CCI has been inaugurated by the Finance Minister in which city? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The Union Minister for Finance and Corporate Affairs has inaugurated the Competition Commission of India's (CCI) regional office (South) in Chennai. |